dilluns, 31 d’agost de 2015

Excursió als llacs dels Engorgs
Aquest final d'agost he tingut l'oportunitat de fer una excursió als llacs dels Engorgs, al capdamunt de la vall del riu Duran a la Cerdanya. Una excursió que val molt la pena i que ens permet conèixer un lloc esplèndid del nostre Pirineu.

Varem sortir aviat dels Plans de Campllong, una mica més amunt de Gírul, per començar una preciosa pujada al costat del riu Duran. La pujada es va fent més costeruda amb uns salts d'aigua espectaculars ( el salt de Sallent, el torrent dels Engorgs) fins que finalment s'arriba al refugi de Folch i Girona, a la base dels llacs.


Des d'allà varem pujar als Estanys dels Aparellats (o dels Minyons primer) i a l'Estany Llarg posteriorment per tornar, després de fer la volta, al refugi. Des del circ dels llacs es pot gaudir del Bony del Manyer, la Portella d'Engorgs, la Tosseta de l'Esquella, el Pic d'Engorgs, la Portella de Meranges i el Puigpedrós amb la punta del Roc Colom sobresortint darrera. Una verdadera meravella.
Finalment, varem anar pel GR-11 fins al pàrquing dels Estanys del Malniu on varem poder reposar forces al Refugi. Una excursió que a nosaltres, a la nostra edat i amb el nostre estat de forma, i tenint en compte les parades per fer fotos i algun mossec, ens va suposar un total de set hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada